Składniki:
- filet z indyka
- czerwona papryka w proszku
- 4 plasterki ananasa (z puszki)
- mango chutney (używałam gotowego, można zrobić samemu, przepisu nie podam, gdyż nie posiadam :))
- 4 plasterki sera żółtego (najlepiej gouda)
Sposób przygotowania:
Filet kroimy na równe kotlety, ubijamy i obsypujemy czerwoną papryką. Wrzucamy na rozgrzaną patelnię z tłuszczem i smażymy aż mięso się zetnie. Nagrzewamy piekarnik do 200stopni. Kładziemy na każdym kotlecie plasterek ananasa, w jego środek wkładamy nieco mango chutney i całość przykrywamy plasterkiem żółtego sera. Wstawiamy do piekarnika na około 20 minut. Tak przyrządzony indyk doskonale smakuje z ryżem. Chutney można jeszcze wyłożyć, aby każdy mógł go sobie dobrać do smaku.
Smacznego długiego weekendu!
bardzo lubię taką wersję.
OdpowiedzUsuńuwielbiam! a tak dawno go nie jadłam.
OdpowiedzUsuńpierwszy raz skosztowałam go u przyjaciółki, jakieś 5 lat temu.
muszę sobie przypomnieć jego smak przy najbliższym obiedzie ;]