poniedziałek, 13 lutego 2012

Camembert z polewą bakaliową

Idealna propozycja na wieczór we dwoje. Przede wszystkim łatwa i nie pracochłonna. Camembert ze słodką polewą to bardzo intrygujące połączenie.


Składniki:
  • 1 opakowanie sera Camembert
  • 5 łyżek miodu
  • szklanka wymieszanych, obranych i rozdrobnionych: orzechów włoskich, migdałów i rodzynek



Sposób przygotowania:

Piekarnik nastawić na 200stopni. W miodzie wymieszać bakalie. Do piekarnika wstawić ser (w sreberku, w którym go kupiliśmy) i piec przez 20 minut. Rozpakować i dodawać polewy wedle uznania.



Uwaga!
Rozcięcie skorupki sera powoduje jego powolne wyciekanie z wnętrza, które działa hipnotyzująco! Pamiętajcie wówczas, że może jest to piękny widok ale ser w tym czasie stygnie!:)

Przepis walentynkowy:
Walentynki 2012. Czym TO się je?
 

1 komentarz:

  1. pyszności nad pysznościami. Ale o kaloriach, które znajdują się w tym niewinnie wyglądającym serku to nie wspomnę ;-)

    OdpowiedzUsuń