Składniki:
- 250g mąki
- 140g białego cukru
- 70g cukru trzcinowego
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 1 łyżeczka cynamonu
- 20dag kwaśnej śmietany
- 125ml oleju
- 2 jajka
- 1 łyżka miodu
- 2 pokrojone w drobną kosteczkę gruszki
Sposób przyrządzenia:
W jednej misce łączymy i mieszamy wszystkie suche składniki (mąkę, cukier, proszek do pieczenia oraz cynamon), w drugiej wszystkie mokre (śmietana, olej, jajka, miód). Łączymy wszystkie składniki, dodajemy gruszki i ponownie mieszamy. Ciasto wlewamy do 2/3 wysokości papilotek na muffiny. Wstawiamy do rozgrzanego piekarnika na 25-30minut.
Najlepiej smakują jeszcze, jak są ciepłe :)
Muffiny zawsze i wszędzie. Ten kto wymyślił te babeczki powinien dostać Super Nagrodę! Uwielbiam piec muffinki. Z gruszkami jeszcze nie robiłam. Na pewno upiekę :). Smakowicie wyglądają. Zapraszam do mnie na bloga :).
OdpowiedzUsuńPyszności, chyba narobiłaś nam smaku na coś słodkiego:) Z przyjemnością dodajemy do akcji i czekamy na Twoje dalsze weekendowe kucharzenie:)
OdpowiedzUsuń