Za oknem zimno i deszcz. Nie jestem fanem zup, lecz przyznaję, że w taką pogodę są niezawodne. Rozgrzewają, a te gęste czyli kremy, dodatkowo sycą, dzięki czemu nie trzeba pichcić posiłków z kilku dań!
Składniki:
- 1 por
- sól
- pieprz
- bulion warzywny
- łyżka masła
Sposób przyrządzenia:
Por myjemy i żółtą część kroimy w paseczki o grubości max. 0,5cm. Wrzucamy do rondelka na roztopione masło, tak aby por się zeszklił, zmiękł.
Wlewamy do rondelka bulion a następnie całość miksujemy. Dodajemy soli i pieprzu do smaku, rozlewamy do miseczek - gotowe! Można dodać pietruszki i serwować z pieczywem.
Wlewamy do rondelka bulion a następnie całość miksujemy. Dodajemy soli i pieprzu do smaku, rozlewamy do miseczek - gotowe! Można dodać pietruszki i serwować z pieczywem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz