Składniki (na około 15 czekoladek):
- pół tabliczki gorzkiej czekolady
- łyżeczka cynamonu
- łyzeczka kawy rozpuszczalnej
- 10g migdałów (słupki)
- 15g brązowego cukru
Sposób przygotowania:
Czekoladę roztapiamy w garnuszku, dodajemy cynamon, kawę i mieszamy do połączenia się składników. Cukier karmelizujemy na patelni, dosypujemy do niego migdały i całość lekko prażymy. Wsypujemy migdały z cukrem do czekolady, odstawiamy na chwilę a następnie wlewamy do foremek i wstawiamy do lodówki na niespełna godzinę, gotowe! Czekoladki przechowywane w lodówce mogą leżeć nawet tydzień
Przepis bierze udział w akcji "Pralinki, trufelki, czekoladki..."
Mniam mniam, bardzo ladne- poslalm info, jak wstawic do Durszlaka.
OdpowiedzUsuń