czwartek, 6 września 2012

Tagliatelle z suszonymi pomidorami i rucolą

Dawno nie dodawałam nowych przepisów, a liczba fanów na facebooku rośnie! Bardzo mnie to cieszy i w ramach drobnej rekompensaty publikuję przepis na makaron. Łapiemy ostatnie chwile lata, czuć już jesień, w czasie której na obiadach raczej królować będą ciepłe zupy i soczyste mięsa, niż lekkie tagliatelle.


Składniki (dla 3 osób):
  • opakowanie tagliatelle (50dag)
  • opakowanie rucoli
  • szklanka suszonych pomidorów w oliwie
  • dwie łyżki suszonej bazylii
  • 3 łyżki oliwy
Sposób przygotowania:

Makaron ugotować w osolonej wodzie z łyżką oliwy zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Rucolę bardzo delikatnie podgrzać na patelni z oliwą (żeby była jedynie miększa i cieplejsza). Dodać suszone pomidory. Wrzucić na patelnię makaron i wymieszać. Posypać suszoną bazylią. Rozłożyć na talerzach. Gotowe, smacznego!


1 komentarz:

  1. Uwielbiam takie dania. Nie wymagają wielu składników, a ich smak jest obłędny :)

    OdpowiedzUsuń